Enteresan şeyler bunlar – Bölüm II

Jan 26, 2010 - 7 Yorum

Aslısh ın yolladığı hakkımda bilinmeyen 7 şey konusunda ne yazsam ne yazsam diye uzun uzun düşündüm resmen. 4 senede yazmadigim ne olabilir?

  • Kendimden bahsetmeyi çok severim. Hala farketmediyseniz diye yazıyorum. Malesef bu huyumu kötü buluyorum. Dinleme yeteneğimi geliştirmeye çalışıyorum. Eşim bu konuda çok yardımcı oluyor sağolsun. Biri konuşurken kendimi kafamın içinde “aa ben de bilmemne yapmıştım”, veya “evet ben de bunu okudum” vs derken buluyorsam eline çat diye vurur gibi o düşünceleri yokedip en azından yersiz bir yerde dışarı çıkmasını engellemeye çalışıyorum. Konuşma içgüdüsü ağır basan biri olmak zor iş vesselam.
  • Üniversiteden sonra bir dönem müşteri çağrı merkezinde çalıştım. Çok eğlenceli bir işti. Bildiğim bütün yabancı dilleri gün be gün kullanabiliyordum. Bu yüzden çağrı merkezlerini aradığımda cevap veren insanlara karşı nazik ve sabırlı olmaya çalışırım ve bana yardımcı olunduysa telefonu muhakkak gülerek ve görevli kişinin ismini de tekrar ederek teşekkür ederek kapatırım. Çünkü biliyorum ki bu konuşmalar dinleniyor ve onların performansını etkiliyor. Saçma sapan biri çıkarsa gözünün yaşına bakmam, o ayrı.
  • Bilgisayar ve internet bağımlısıyım. Bunu engellemenin en güzel yolu çocukları da alıp dışarı çıkmak ve tatile gitmek. O zaman aramıyorum. Ama evdeyken devamlı internete girip, ona buna bakasım geliyor. İşim de dahil çoğu işimi bilgisayardan halletmeye alışmış olmanın da etkisi var.
  • Olumlu düşüncenin, enerjinin ve duanın gücüne inanıyorum. Saplantı derecesinde demeyeyim ama gerçekten çok inanıyorum. Bu yüzden kafamda kötü fikirler, kabuslar, görüntüler oluşturabilecek herşeyden kaçınmaya çalışıyorum. Sırf bu yüzden CSI, Cold Case gibi eskiden severek izlediğim dizileri bıraktım. Zaten bebeğimi emzirirken ve geceleri uykuya dalarken kafama çok rahatsız edici düşünceler doluşuyordu. Gazetelerdeki haberleri cımbızla ayıklayıp okuyorum. Ayrıca bir işe girişiyorsam veya birşey istiyorsam onu yapacağımıza, başaracağımıza ve gerçekleştireceğimize inanırım. Eğer aksi teoriler üreten olursa bunun sözle dile getirilmesi beni çok rahatsız eder.
  • Bunu belki daha evvel yazmış olabilirim ama kendimde gördüğüm tek eksiklik herhangi bir enstrüman çalmayı bilmemektir. Piyano, gitar iyi güzel de bundan sonra öğrensem öğrensem davul veya darbuka çalmayı öğrenmek isterdim. Balık Ayhan’la da tanışırız.
  • Aşırı hızı hiç sevmem. Mideme kramplar girer. Spor arabalardan, hızdan, yarıştan hiç hazzetmem. Bir kere Munih’te Oktoberfest alanındaki büyük roller-coaster’a bindim (ilk ve sondu) ve bir kere de uçaktan paraşütle atladım.
  • Çocuklarım için en çok ettiğim dua anneannemin bana hep söylediği şeydir: “Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.”
Bu da ilginizi çekebilir:  Takip etmeye devam edin

Bu listeyi biraz daha uzatabilecek şeyler de geldi aklıma ama şimdilik kalsın. Kendimden bahsetmeyi çok severim demiştim değil mi?

Bu 7 nanenin gitmediği blog yazarı kaldı mı? Ayça, Yaşasın Anneyim, Blogcu Anne, Defdef in Annesi

Çocuklarım hakkında Enteresan Şeyler Bunlar yazısı.


Etiketler:
Kategoriler: Aklımdan Geçenler

Benzer Yazılar:
  • Bloga yazmayı özlemek
  • Bizim bloga ne oldu?
  • Sekiz
  • Hayata devam etmek
  • Protesto

  • «       |       »




    "Enteresan şeyler bunlar – Bölüm II" için 7 Yorum yapılmış.

    1. AycA says:

      Hmm tamamdır patron :=))
      Bir sonraki mim de babalarımızın 7 enteresan şeysi olsun bari 😀
      Bunu da ben başlatacağım ..
      Öperim en kısa zamanda yazarım.. bu aralar zaten pek yazasım yok sobeler blogu güncel tutmama yardımcı oluyor :=)

    2. Crebro says:

      Olumlu düşünme konusunda ben de aynı senin gibiyim. Özellikle uzak durmaya çalışıyorum olumsuzluklardan.

    3. Magissa says:

      UCAKTAN PARASUTLE ATLADIN ve hizdan mi korkuyorsun Pratik Anne… Pes :)))

    4. OsteoQueen says:

      Magnet gibiymişiz meğer.
      Ne düşünüyorsan onu yaşıyorsun
      Pozitif düşünce konusunda sonuna kadar katılıyorum.

      32 yaş ve baş diye diye ben kendime neler ettim biliyorsun
      Amannnn diyeyim :)))

    5. Pratik Anne says:

      Ayca,
      Ne desen haklisin. Blogda pratik birsey yazmayali cok oldu. Ayip oluyor. 😀

      Crebro ve Osteo,
      Gercekten insan kendi kaderini bir anlamda kendi belirliyor dusunceleri ile.

      Magissa,
      Benim kim, nasil ikna etti de yaptim o isi bilmiyorum. Ucaktan atladigim ilk sanilerde kendimden gectim zaten. Benimle atlayan (sirtima bagli) cocuga, havada kusan oldu mu hic deyip duruyordum. O da catlak cilgin birseydi, beni fir fir dondurmeye calisiyordu. 😀 Yapmadim demem.

    6. Lapis lazuli says:

      Okuyunca inanamadim, bu azdiklarinla ne kadar benziyoruz! 4 senedir yaziyorsun ve ben daha yeni Hedikli'deki olimpiyat yazisi linkiyle sana ulastim, cok gec kalmisim!

    7. Lapis lazuli says:

      yazdiklarinla olacakti, y cikmamis! bu haliyle de ayri bir anlam yuklu olmus aciklama ihtiyaci hissettim 🙂

    Bir Yorum Yazın

    designed by GeCe for personal use of Pratik Anne