İki çocukla tatil – Bölüm 3

Oct 09, 2009 - 0 Yorum
Hayatımızı kurtaran şemsiye tipi bebek arabaları

Kaldığımız yerden seyahate devam…


Sehayat öncesi hazırlıklar

Bizim seyahate çıkarken alınacak listemiz bilgisayarımızda Text dokümanı olarak her daim hazırdır (Bavul Listesi.txt). Pijamalar, terlikler ve iç çamaşırları ile başlayan liste çocukların eğlence çantası, hazır mamalar, atıştırmalık yiyecek ve içecekler, plastik kaşıklar ile son buluyor.

Diğer mühim maddeler:
• Kımılnaz’a istediğimiz bebek yatağına kullanılmak üzere yatak örtüsü
• Çocuklara yastık ve yastık kılıfı
• 1 Battaniye
• Bez
• Islak mendil
• Antiseptik el temizleyicisi
• Tuvalet adaptörü
• Acil ilaçlar (tylenol, miralax vs)
• Ateş ölçer
• Alıştırma bardağı veya biberon
• Mevsimine göre şemsiye (çocukların), yağmurluk, güneş kremi, mayo, şapka, terlik, bot
• Diş fırça ve macunları (floridsiz macun)
• Tırnak Makası
• Atta çantası
Emzirme önlüğü
Bebek Taşıyıcısı
Eğlence çantası (oyuncaklar)
• (Bazen) Taşınabilir DVD player ve DVD ler
• Müzik CD leri (sakinleşmeleri için)
• Ve son olarak bebek arabaları (stroller)

Seyahatten bir iki gün evvel muhakkak ama muhakkak tüm uçak, araba, otobüs, otel rezervasyonlarınızı tek tek arayıp kendiniz kontrol edin. Rezervasyon var mı? İstediğiniz koşullarda mı? Ekstra istediğiniz birşey var mı? Odaya bebek yatağı, arabaya çocuk koltuğu, sigara içilmez oda, odada buzdolabı vs. Hepsini teyid ettirin.

Uçakla gidecekseniz ve ufak bebeğiniz var ise biletinizi alır almaz havayolunu direk arayıp bebek pusetli sırada koltuk ayırttırın. Ve yine tekrar ediyorum, uçuştan iki gün evvel arayıp teyit ettirin. Her konuştuğunuzu kişinin adını ve konuştuğunuz saati not edin.

Bu konuda en çok THY ile uçmuş olup, her gidiş gelişimde önceden teyid etmeme rağmen en az bir son dakika kazığı yemişliğim vardır. Teyit etmeme rağmen. Ne yapsam boş yani. Air France la son uçuşumuz ise 1. sınıftı. Türkiye yer görevlileri dahil olmaz üzere sanki tüm insanlar bizi çocuklarla rahat ettirmek için seferber olmuşlardı. Çocuklu yolcuların azlığından da olabileceğini düşündüğümüz bu durum, aktarma yapıyor olmamızı hiç problem etmememize neden oldu. Tek dikkat edilmesi gereken nokta, Paris’te karnınız acıkırsa nakit € gerekebilir.

***Çocuklarınız için yola çıkmadan bu seyahate hazırlayın.***
Örnek olarak Onlara bir süre sonra yola çıkacağınızı, uçak ile seyahat edip bir otelde kalacağınızı, burada havuza ve denize gireceğinizi, bazen oynayacağınızı, bazen arabayla gezeceğinizi, çok eğleneceğinizi anlatın. Bunu seyahatlerinizden 4-5 gün evvel anlatmaya başlayıp her gün bir kere hatırlatın. Zınk diye çocuğun güvenli ortamından ayrılıp, huzursuz olmaması için bu hazırlığı muhakkak yapın. Sizin haberiniz var, onun da olması hakkı.

Bir de Çocuklar Müze Gezisi yazımdakine benzer bir ön hazırlık yapmanız iyi olur. Örneğin Kıpırcan’a Paris’e gitmeden Eyfel kulesinin resmini ve başka birkaç Paris resmi gösterdim. Eyfel Kulesine gideceği için çok heyecanlanmıştı. Öyle ki kulenin en tepesine çıkan asansör kuyruğunda neredeyse 1 saat sabırla bekledi. Allahtan Kımılnaz o sırada arabasında uyuyordu.

Seyahat sırasında
Uçak veya araba yolculuklarında yaptığım hazırlıkları aşağıdaki yazılarımda paylaşmıştım. Göz atabilirsiniz.

  • Çocuk ve bebeklerle uzun seyahatler ve uçak yolculukları
  • Çocuklarla araba yolculuğuna nasıl hazırlanırım?
  • Uçarken en büyük problemlerden biri el bagajında sıvı taşımak. Çocuklu olunca müsamaa gösteriyorlar. Ama bu da her işte olduğu gibi insanına bağlı. Ters insana denk geldiniz mi iş uzuyor. Bu sene Amerika’dan çıkarken çocukların sütlerini test ettiler ve kadının biri oyun hamurlarını yanımıza alamayacağımızı söyledi. Sonra onun amiri gelip, “kalabilir onlar” diye geri koydu.

    Paris’te ise “bavulda ne var?” dediler. “Hazır bebek maması ve içeceği” dedik. X-ray den sonra çocuklara bakıp, çantaları açtırmadan geçirdiler. Türkiye çıkışında Amerika’ya gidiyorsanız yine çok sıkı bir kontrolle karşılaşacaksınız.

    Seyahatlerinizde tur otobüsü ile şehir gezisi imkanı varsa bunlar çok uygun oluyor. Hem çocuklar dinlenmiş veya çok yorulmamış oluyor, hem de siz her yeri görebiliyorsunuz. Biz Kımılnaz’ı öğlenleri bu otobüste uyutuyorduk.

    Toplu taşıma araçları rahatlıklarının yanısıra çocukların ilgisini çektiği için de çok kullanışlı. Şehir içi trenler, gemi turları, otobüsler, çocuklar için birer macera. Kıpırcan hala Paris metrosunu sayıklar. Kaldığımız otel en yeni hatlardan birinin üstündeydi ve otelden trene gideceğiz diye sabahları bir şevkle hazırlanıyordu.

    Her gün otelden uzağa gidiyorsanız yanınıza muhakkak

    – Hafif bir bebek arabası
    Bebek taşıyıcısı
    – Atta çantasında bez, yedek kıyafet, ıslak mendil, (emziriyorsanız emzirme önlüğü)
    – Dezenfektan el temizleyici
    – Tuvalet adaptörü
    – Çocuklara atıştırmalık
    – Çocuklara su ve meyve suyu
    – Çocukları oyalayacak ufak tefek şeyleri

    almanız gerek. Hava durumuna göre yedek yağmurluk vs de seçmeli.

    Restoranda yiyecekseniz çocukların acıkmaya başlamasından 1 saat evvel restoran arayacak yer belirlemeniz ve son yarım saat kala restorana oturmuş olmanız lazım. Çocukların acıktığı vakti geçirdiniz mi, dayanılmaz olabilirler (haklı olarak).

    Bebek arabası (stroller) olarak 4.5 senedir sadece Peg Perego Aria kullanıyor olmamız rağmen, seyahate çıkmadan yukarı resimdeki yeni hafif şemsiye tipi arabalardan (Especially For You – Babies r Us) iki adet edindik. Son zamanlarda yaptığım parasına en iyi değen alışverişlerden biri. Zaten çocuklar kendileri seçti.

    Bu serinin devamı:
    İki çocukla tatil – Bölüm 1
    İki çocukla tatil – Bölüm 2
    İki çocukla tatil – Bölüm 4


    Etiketler:
    Kategoriler: Seyahat

    «       |       »




    Bir Yorum Yazın