Gezilerimiz – Kuzu Çiftiği (Lambs Farm)

Jun 30, 2009 - 0 Yorum


Pazar günü Chicago ile Milwaukee arasındaki otoban üzerinde bulunan Lambs Farm isimli bir çiftliğe gittik. Çiftlik çocuklara eğlence ve biraz da öğrenme amaçlı kurulmuş, içinde çiftlik hayvanları, çocuk treni, atlıkarınca ve mini golf alanı ve de pony ve ata binilebilen alan olan bir nevi hayvanat bahçesi.

Chicago ve Milwaukee civarında yaşayan çocuklu ailelere kesinlikle tavsiye ederim. Açık alan aktivitesi, yağmursuz bir günü seçin. Günlük giriş alın. İçinde restoranı da mevcut. Biz çocuklarla çok eğlendik.

Aşağıdaki resimlere geçmeden evvel bu çiftlik hakkında çok enteresan olduğunu düşündüğüm bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Çiftlik dışarıdan bakıldığında alelade hayvanat bahçesinden çok farkı olmayan, hatta ufak çaplı bir yer. Fakat bu çiftlikte gelişim problemleri bulunan yetişkinlere çalışma imkanı dahil bir çok imkan sunuluyor. Down sendromu, kısıtlı zeka gibi gelişim problemleri olup da uygun ortamlarda kendi kendine yeten ve hatta topluma ayak uydurabilen yetişkinler burada yaşıyorlar, çalışıyorlar ve meslek öğreniyorlar. Hem hayvanat bahçesi kısmında hem de restoranda çalışan bir çok örnek gördük. Bizim masayla ilgilenen ve kızımla çok iyi dost olan, tam olarak problemi ne olduğunu anlayamdığım ama biraz ağırca konuşan beye baktıkça içim cız ettiyse de bir köşede kapalı kalıp hiçbirşey yapmadan ömür çürütmektense bu imkanlar bir nebze mutlu olduklarını (ümit edip) düşünüp rahatlamaya çalıştım.

Bu bazı gelişim problemleri olanlara özel çiftliği kuran karı kocanın hikayesi, amacı ve şu andaki hizmetlerini linklerden okuyabilirsiniz. Sağlık herşeyin başı. Yerinde bir sağlık, sağlam bir vucüt ve yerinde bir zihin için ne kadar şükretsek az. Ama olmadığı zaman da kafaları kuma gömüp oyle birşey yokmuş gibi davranıp, dünyada sadece sapasağlam insanlar yaşıyormuşçasına ortam yaratmak da haksızlık. Çünkü bir anne olarak onların da birilerinin evladı diye düşünüyorum ve onlar da çocuklarını rahatça yaşayabilecekleri bir ortamda bırakıp gitmeyi arzu ederler diye tahmin ediyorum.

İşte bu özel çiftlikten birkaç kare.
Çocukların girip ağıl hayvanlarını sevdikleri alan. Çocukları her pimpirikli anne gibi boynuzlulardan uzak tutmaya çalıştık ama hayvanlar alışıktı. Bu alanın kapısında Down sendromlu bir bey duruyordu.
Bu da çocukların çok çabuk erişemeyeceği bir yere çöreklenmiş ve nirvanaya ulaşmışçasına yüzüne bir tebessüm yerleşmiş keçi.
Çiftliğin ortasında bulunan ve yandan geçen otobandan çok rahatça görülebilen 2 insan boyundaki heykeller. Annem yoldan geçerken ineği görünce, burasını taze et alabileceğimiz bir hayvan çiftliği olduğunu düşünmüştü. 🙂


İneğin kafasına yuva yapmış bir kuş.

Bu da lama. Güney Amerika’da çiftlik hayvanı olarak mı geçiyor acaba?


Etiketler:
Kategoriler: Seyahat

«       |       »




Bir Yorum Yazın