Çocuklarla tatil için uygun plajlar, oteller ve tatil köyleri

May 17, 2010 - 28 Yorum
Aspendos’ta konser

Gelelim yaz tatilinin faziletlerine. Yaz üstü, ben de dahil herkes Türkiye’de çocuklarla nereye gitmeli, gidersek nerede kalmalı, nerenin denizi güzel, hangi otel veya tatil köyünün çocuklu aileler için hizmeti iyi, yemekler sağlıklı merak eder.

Madem 400+ takipçisi var blogumun, bir de kayıtsız takipçilerimiz var tabi, burada iyi biri veri tabanı oluşturabiliriz diye düşünüyorum. İyi, kötü ve çirkin dökülsün yorumlara.

Format olarak
Otel Adı:
Şehir:
Deniz:
Çocuklara animasyon:
Yemekler:
Diğer:
Fiyat:
Herşeyi ile verdiğiniz yıldız:

kullanırsa herkes, ben sonra derler bir yazıda çok yorumlananları listeleyebilirim. Ben başlıyorum ilk yorum ile. Pamuk eller klavyeye!

Club Golden Beach’de otel odamızın terasının baktığı bahçede 16 aylık bir Kıpırcan

Otel Adı: Club Golden Beach
Şehir: Side, Antalya
Deniz: Ince kum, sığ giriş, ara ara dalgalıydı
Çocuklara animasyon: Çocuk klübü var ama 3 yaş ve üstüydü. Oyun odası ve kum parkı vardı. Yabancı dil konuşan ablalara teslim edip gidebiliyordunuz. Kıpırcan 16 aylık olduğundan tek başına bırakamıyorduk. Biz de girip yanında oynuyorduk.
Yemekler: Açık büfe, güzel seçenekler vardı. Kıpırcan bol bol taze yoğurt, karpuz, salatalık ve üzüm yedi. Kıpırcan için ihtiyacımız olan herşeyi sorduğumuzda temin ettiler diye hatırlıyorum.
Diğer: Oda planı çok çok güzeldi. Biz çekirdek aile+babaanne ve dede gittik. Apart villalardan birinin giriş katıydı. İki oda bir salon şeklinde düzenlenmiş. Kıpırcan öğlen uyurken veya akşam erken uyuduğunda biz de salonda veya bahçeyle içiçe terasta oturup keyif yapabiliyorduk. Çocuk yatağı vermişlerdi. Havuzu çok güzeldi. Kaydırakları bile vardı.
Fiyat: 5 gün için herşey içinde oldukça uygun bir ücret ödemiştik.
Herşeyi ile verdiğiniz yıldız: 4 yıldız veriyorum. Ama 5. yıldızı çok kapsamlı ve lüks, her gece animasyon, ayrıca çocuk havuzu vs gibi şeyleri arayanlar varsa onlar için kenara ayırdım. Yoksa bu otel bizim tatil için ihtiyaçlarımızı fazlası ile karşılıyordu. Gerçekten dinlendiğimi ve keyif aldığımı hatırlıyorum. Bir gece bizi Aspendos’ta Flarmoni orkestrası konserine götürdüler. Ay tutulması altında, harika bir konser dinlemiştik. Bir gün de kendimiz Manavgat’a şelalelere gittik.


Etiketler: ,
Kategoriler: Seyahat

«       |       »




"Çocuklarla tatil için uygun plajlar, oteller ve tatil köyleri" için 28 Yorum yapılmış.

  1. Anonymous says:

    Paloma Clup Sultan
    İzmir Özdere
    Deniz: Kendine ait iki küçük koyu var. Sahil çocukların kumda oynaması için ideal.
    Çocuk animasyonları: Zaten ets-tur'da aile oteli olarak geçiyordu geçen sene.Yabancı ağırlıklı olsa da çocuk animasyonu çok güzel, bu sene türk animasyonunu da arttırdıklarını söylediler.
    Yemekler: Çeşit bol ve lezzetli. Ortam temiz. Çocuğuma ne yedireceğim problemi hiç olmadı.
    Fiyat: 2009 yılı ağustos ayında 5 gece 6 gün 2 kişi 1 milyar ödedik.

  2. Açalya says:

    Dörtgözle bekliyorum sonuçları! harika düşünmüşsün!

  3. Selen says:

    Ailenin zihniyeti ve cocugun saglik durumu el verdigi surece, gerekli on arastirma sonrasi yapilan hazirlikla her yere tatile gidilir cocuklarla, degil Turkiye'nin, dunyanin her yerine. Onemli olan bilgili ve hazirlikli olmak ve sevdiginiz seyleri cocuklarinizla paylasmak istemek.

  4. Pratik Anne says:

    Otel yorumu bırakan okuyucum, cok tesekkur ederim.
    Acalya, bekliyorum bakalim. Yorumlar gelsin.
    Sevgili Selen Hanim,
    Blogumu ziyaret ettiginiz icin tesekkurler. Bu yaziyi herkese on arastirma olsun, bilgi versin, paylassin diye yazdim. Ben seyahat planlarimda, referans ve review a cok onem veririm. Hazirligimi da ona gore yaparim sonradan agzimiz yanmasin. 🙂

  5. uzunbacak says:

    Otel Adı: Blogumdaki bu yazımda bahsettiğim "Hillside Beach Club"
    Şehir: "Fethiye/MUĞLA"
    Deniz: İçinde yüzen balıkları görebileceğiniz muheteşem bir koy. Sığ giriş.
    Çocuklarla Animasyon: Gittiğimizde henüz hamileydim ancak çocuk animasyonlarında hergün çocukların mutluluklarını görebiliyordum. Kids Club 4-7 yaş. Keşke daha küçük yaş için olsa.
    Yemekler: Yemekler konusunda 5 üzerinden 5 verebilirim. Herşey enfesti. Her gün değişik menüler. Bebeklere özel bölümünün olması da beni çok mutlu etmişti.
    Diğer: Temiz, kaliteli hizmet, güleryüz. Tam bir aile oteli diyebilirim.
    Fiyat: Herşey dahil bir otel. Gittiğinizde ekstra bir harcamanız pek olmuyor. Ancak uygun bir otel olduğunu söyleyemeyeceğim. İndirimleri yakalayıp gitmek de fayda var.
    Yıldız: 4,8. Aslında gördüğüm oteller arasında en iyisi ama görmediklerime haksızlık etmek istemem.

    Pratik Anne bu çok iyi bir fikir. Toplanan bilgiler sayesinde bebek-çocuk otelleri için bir rehber oluşturabiliriz. Elimden gelen konuda yardımcı olmaya çalışırım. Tablo oluşturma vs. gibi.

    Sevgiler,

  6. berna & isra ceylin says:

    bende geçen sene gittiğimiz voyage sorgun'u tavsiye ederim. cocukla gidilebilecek en guzel otellerden biri sanırım yemyesil bir otel. klima neredeyse hic gerekmiyor. bahcesinde agaçtan agaca kosusturan sincaplar bile gorduk 🙂 personel bir harika. son derece kibar ve yardımseverler. gunaydın demeden geçtiklerini gormedim. yemekler enfesdi. ceylin icin ek olarak goturdugum hicbirseyi neredeyse hic kullanmadım. cocuk bufesinde cocuklar için cok guzel seyler vardı dileyen ordaki blender ile kendi corbasını hazırlayabiliyordu. her sabah labratuara gonderilmek icin numune alan birini gormeniz mumkun. içecekler ise orjinak kutularında veriliyor gidip dolaptan kendiniz alabiliyorsunuz.havuzlar gayet temizdi. animasyonlarini ben izleyemesem de harika oldugunu soyluyorlar. birde panayır eglenceleri var ki daha once hicbir oteldeb unun gibi bir aktivite gormedim. bence 5 uzerinde 4,9 verilebilecek bir otel. bakalım bu seneki otelimiz nasıl?

  7. Kaymacina says:

    Otel Adı: Venezia
    Şehir:Antalya
    Deniz:kum,sığ giriş
    çocuklara animasyon: 4 yaş itibariyle vardır.K.17 aylık olduğundan çok seyrek götürdük.
    Yemekler: Açık büfe,snack ve dondurma saati vardı.Bol meyve tükettiğimizi hatırlıyorum.Oğlumuza yemek seçnek konusunda hiç sıkıntı yaşamadık.
    Oda: odamıza havuza bakan bir odaydı,planı oldukça güzeldi.Çocuk yatağı verildi.Önünde kocaman bir balkon vardı.K.akşam uyuduğunda şarabımızı içerek dışarıda verilen konserleri izleyebildik.Havuz çok güzeldi,içinde barı vardı,içip içip yüzebiliyorduk 🙂
    Fiyat:5 gün için makul bir ücret vermiştik,tabi Ağustos ayında ne kadar makul olacaksa.
    4 yıldız veriyorum, biz harika bir tatil geçirdik,dinlendik.
    1 yıldızı K.nın rahatsızlandığı gece defalarca lobiden kuru ekmek isteyip 1 saat sonra getirmeleri nedeniyle kesiyorum.
    Ama genewl olarak geçen seneki tatilimizi güzel anarız.

  8. MAVİANNE says:

    BEN DE arıyorum tatil yeri çocuklar özellikle kaydıraklı havuz istiyorlar bakalım nereye gideceğiz daha bellie değil
    ben sana turunçu önerebilirim çok güzel ve sakin bir yer

  9. banu says:

    biz 2008 de alatimya vıllage a gitmiştik 3 aile 3 de çocuk 🙂 yürümeyi bilmiyolardı daha o nedenle ne yaparlar bilmiyorum ama otele ben 3 veriyorum yemekler kötüydü içecekler suluydu ama çardakları var bebeklerle güneşten hiç etkilenmeden ve deniz-havuz arası süper biyerde oturduk hep
    2009 da limak limraya gittik 2 aile 2 çocuk bu sefer 🙂 çocuk havuzu – animasyonlar özellikle yemekler süperdi ve çocuklar için hem deniz hem havuz kenarında oyun parkları olması bence iyiydi. kıds club hem yabancı ablalar olması hemde 4 yaş olması nedeniyle kötüydü çünkü çocuklar gitmek istediler hep 🙂 bu sene Allah kısmet ederse alibey club manavgatta olacağız varmı giden beğenen beğenmeyen ?

  10. MUHTEREM GÜNER says:

    Haziran ayında tatil planı yapıyorum oğlum 14 aylık . öyle bir otel arıyorum ki oğlumla birlikte rahat edebileceğim ve kısa bir süre de olsa oğlumu kreşe bırakıp gidebileceğim 🙂 yani eşimle birlikte 1 saatlik gezinti filan 🙂 Alanya ve antalya olsun istiyorum , çok mu şey istiyorum ? Varsa bilginiz lütfen vardımcı olunuz :)))

  11. Pratik Anne says:

    Bir arkadasimin Facebook fotolarina bakiyordum. Canim acayip Mavi Tur cekti. of o guzelim turkuaz koylar. Iki cocukla mavi tura alan tur var midir? Belki de once gunu birlik baslamali. Alistira alistira.
    Tatilim geldi cok fena. koymayin Facebook'a boyle ic giciklayici fotolar arkadaslarim ya. 😛

  12. Defne Ongun Müminoğlu says:

    Bizim de geçen hafta harika bir Hillside Fethiye tecrübemiz var bızdığımla. Detaylarına şu linkten ulaşabilirsiniz:

    http://sifirkilometrebizdiklar.com/2010/06/minik-ayaklar-denizde.html

    Herkese gönülden öneriyorum 🙂

  13. burcu demirel says:

    Otel Adı: Hillside Beach Club
    Şehir: Fethiye/MUĞLA
    Deniz: dibi minik taslar,fetjiye oldugu icin antalyadaki su sicakligini beklemeyin, biraz serin..yaz sonunda gitmekte fayda var..ama havuz gibi, cok berrak ve tertemiz..minicik bir yosun bile goremedik 1 hafta boyunca..
    Çocuklarla Animasyon: kidside diye bir cocuk cenneti var..4-7 yas aliyorlar ama daha kucukler ebeveynleriyle tum gunu gecirebiliyorlar..9:30-18:00 arasi hizmet veriyor..kidside ile ilgili detaylar icin blogumdaki yaziyi okuyabilirsiniz (http://www.burcuonair.com/2010/06/09/kidside-hillside/)
    Yemekler: diyecek hicbirsey yok..sanki hergun alacart bir restorandasiniz..cok lezzetli, cok cesitli, harika!bebekler icin baby menu mevcut..her turlu haslanmis sebze var..
    Diğer: oldukca temiz..calisanlar cok guler yuzlu ve ilgili..yani gunaydin ve merhabalara cevap vermekten yorulabilirsiniz 🙂 en ufak bir ihtiyaciniz hemen karsilaniyor..
    Fiyat: tam pansiyon..ama extra biseye hic gerek kalmiyor..yine de extralar bize cok cok pahali gelmedi..eger surekli tesise gelirseniz belli seferlerde belli % indirimler mevcut
    Yıldız: 5.. mutlaka bir kez olsun gidip tatil yapilmali..

  14. Anonymous says:

    Calista Luxury Resort Hotel,

    antalya
    belek
    bebek olduktan sonra hep oraya gidiyoruz. 4×4 ultra herşey dahil. ilk gittiğimizde gece yarısı odaya bebek için zeytin yağı getirebilir misiz diye rica etmiştim. biz siz türklere hizmet etmekten şeref duyarız demişti görevli. benim her anlamda güven ve destek aldığım bir otel. otel müdürü hüseyin beyle görüşün, işini mükemmel yapan biri. indirim bile yapabilir. ben burayada bakın derim..

    sevgiler

  15. banu says:

    kendi sorumu kendim cevaplıyayım Alibey manavgat nasıldı ? 10 üzerinden 9 veriyorum sadece odaları biraz eski ve animasyonlar hep rus ve almanlara uygun ama onun dışında hijyen / yemekler(muhteşem)/ hiçbiyerde sıra beklememek / istediğin zaman dondurma üstelik algda magnum max falan / çalışanların ilgisi / havuzların temizliği / içeceklerin kutuda veriliyor olması vee müthiş aquası hiçbirşey eksik değil orası başka bir dünya tavsiye ederim

  16. avdem1 says:

    Arkadaslar ben 6 yasinda bir oglum ve 29 aylik ikizlerimle ayvalik civarlarinda tatil yapmak istiyorum,sizce iyi bir fikir mi?su sicakligi cocuklar icin uygun olur mu?????????

  17. eylul says:

    Merhaba herkese ben saroz,ayvalık taraflarını merak ediyorum 3 yaşında bir çoçuğum var ailecek gitmek istiyorum bana bir yer önerirmisiniz denizinin sıcak kumsalı güzel olan

  18. hülya says:

    merhaba biz iki aile birlikte gideceğiz 3 yaşında iki çocuğumuz var antalya fethiye arası denizi sığ olan kumsal olan bir yer önerirmisiniz teşekkürler

  19. İlker Gökçen says:

    Herkes beğendiği otelleri yazmış. Ben de cocuklu aileler icin EN KOTU OTELİ yazıyorum ki kimi kurtarsam sevaptir. 10 yıl oncesinin resimleri ile insanları kandıran acentalar var. Bunlardan birisi ” tatil vitrini’ kesinlikle bu siteden rezervasyon yaptırmayın dolandırılirsiniz.

    NATURLAND isimli otelin yanından bile geçmeyin. Ekolojik otel diyerek insanları kandırıyorlar. Tesisin üzerinde 65 icra var. Tesisin bir aracı bile yok. Asansörler çalışmıyor. Rezil olmamak adına paylaşıyorum.

  20. Aslıhan says:

    Merhaba ,
    Otel Adı: Akka Antedon
    Şehir: Kemer /Beldibi
    Deniz: Taşlı ve sıcak girişi çıkışı çok rahat değil/ temiz (Kum denizler genelde bulanık oluyor)
    Çocuklara animasyon: 4 Yaş üzeri genelde yabancı çocuklar ama güzel eğleniyorlardı.
    Yemekler: Çok güzeldi hiçbirşeyden şüphelenmedim,temizdi, Istakoz bile yedik ana restorantta.
    Diğer: Çocuğumuz 3 yaşındaydı .
    Fiyat: 6 Gece -2100 TL
    Herşeyi ile verdiğiniz yıldız: 5 üzerinden 4 🙂

    Bence küçük çocuklu tatilden bahsediyorsak, üzerinde durulması gereken en önemli konular güvenlik,ultra hijyen değilse bile temizlik, Yemekler çok çok önemli! Havuz seviliyorsa havuz hijyeni , deniz seviliyorsa deniz temizliği. (Kumu ya da taşı değil ) ve ben şahsen yeşillik içerisinde olmasını önemli buluyorum. Tecrübeme dayanarak bir de çok fazla oda sayısı yani kalabalık bu özellikleri aşağıya çekiyor. Buna da bakıyorum ararken ..

  21. semra ggök says:

    Merhaba ,
    ben mayıs sonu gibi 7 günlük antalya bölgesi tatili düşünüyorum ama biraz tedirginim rahatlık konusunda bir muklarim için bkaç otel araştırması yaptım .isimlerini yazmak istiyorrum gidenlerin yorumlarıyla desteklemesini istiyorum olumlu olumsuz fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim otel adları 1. otel iberotel palm garden 2.incekum beach resort şimdiden tşk siteyi takkip ediyorum bu arada çocuklarım 5yaş ve 9 aylık tşk.

    • ayllin says:

      mrb;2011 in yaz tatilini 15 aylık bebeğim ve eşimle ıber otel palm garden de geçirdim.çocuklu aileler için mükemmel bi yer hijyenik,bebek havuzu var ve üzerinde gölgelik.genelde çocuklu ailelerin rahatla tercih edebileceği bi tesis,biz gerçekten memnun kaldık

  22. MELTEM says:

    gecen sene kızım kucuktu yazlıkta kalmak zorunda kalmıstık ama bu sene nasıp olursa herseyın onume gelecegı bır tatıl ıstıyorum ve yazılarınızı takıpteyım :)otel ısmı veremem ama turon9 die bır tatil sıtesınden sakın rezerve yaptırmayın..gecen sene rezerve yaptırdık yola cıkacagımız gun otelınızde problem cıktı deyıp baska otele gonderdıler bızım de o an saflıgımıza geldı kabul ettık.sonra sıkayet ettım ve gordum kı aynı sekılde 100lerce sıkayet varmıs.. YANI DIKKAT TURON9

  23. MELTEM says:

    otel adı: onry claros beach
    yer:özdere
    deniz:denizi soğuk ama tertemiz çocuklarınız korkmadan oynayabılır cunku sızın belınızı dahı geçmek ıcın cok yurumelerı gerekır.
    havuz:cocuklar ıcın harıka bır havuzu var.15 e yakın kaydırak devasa oyuncaklardan su fışkırıyor.buyukler ıcınde 6 tane cok buyuk kaydırak var.ıkısı de gerçekten cok güzel ve eglencelı.
    yemekler:hergun aynı yemekler var pide patates kızartması makarna tavuk vs. ama salataya doyacağınız kesın.
    kahvaltı:evdekı kahvaltıdan farkı yok.peynır zeytın domates salatalık vs.
    temızlık:5 yıldızlı bır otele gore zayıf ama pıs değil.sampuan sabun kulak cubugu yok.
    bız denıze en yakın mesafede kalmamıza rağmen otel o kadar buyuktu kı eve geldıgımde yürümekten bacaklarım ağrıyordu.odalardan denıze gıtmek ıcın baya mesafe yuruyorsunuz ısın kotusu hep rampa çocuk arabasıyla tam bı ıskence.
    Cocugunuz 4 5 yasından büyükse yada çocuksuzsanız ve amacınız denız ve havuzsa kesınlıkle eglencelı bı otel ama kucuk bır çocukla kı benım kızım 1.5. yasında kesınlıkle gıdılmemelı 2 gun oldu tatilden donelı ama hala yorgunluğumu atamıyorum.

  24. olcay says:

    çocuklu ailelere önerebileceğim aqua fantasty kuşadası ETS TOUR İLE GİTTİK otel çocuklar için muhteşem, aqua park 1 yaştan itibaren 70 yaşına kadar seçenek var, diğer bi nokta ise ETS tur bölge sorumlusu otele varana kadar aradı, orada ikende aradı ayrılırken de çok ilgiliydiler, otel personeli herbiri güler yüzlü sıcak, Antalya da bi dünya para veripte gittiğim bir otelde ama geneli böyle imiş Türk olduğunuz için kendi memleketinizde ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar. En kötüsü ise Antalya o bölgelerde ailenizle pek huzuru yakalayamıyorsunuz çünkü her taraf RUS. Ama Ege öyle değil Turistlerin büyük kısmı Avrupalı seviyeli insanlar

  25. p4f says:

    yurtdisinda yasiyoruz ve ailece bir yaz tatili düsünüyoruz. cok lüks olmasi gerekmiyor cocuklarin kendi akranlariyla türkce konusup oynayabildigini sikilmadan zaman gecirebilecegi esimle birlikte bir kac saat gün icinde kafa dinleyebilecegimiz bir yer ariyoruz önerilerinizi bekliyoruz!!!!!!!!

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne