2009 dan 2010 a

Dec 30, 2009 - 12 Yorum

Bloglarda, facebook’ta tüm sanal sosyal ağlarında bakıyorum 10 gün evvelinden herkes yeni yıla girdi. Veya yeni yıla girme ruhuna girdi. Bende hala tık yok. 2009 dan henüz bir 24 saatim daha var.

Çocuklar doğduğundan beri bende onların doğumgünü dışındaki özel ve güzel günlere bir kayıtsızlık başladı. Kendi doğumgünüm de dahil olmak üzere, yeni yıl ve benzeri günler de öyle eğlenip coşmak fuzuli geliyor. Tanışma yıldönümümüz zaten Kıpırcan’ın doğumgününe denk geliyor. Evlilik yıldönümüzü kutluyoruz ama onu da zaten şaşalı kutlamak ezelden beri adetimiz değil.

Kıpırcan ve Kımılnaz’ın doğumgünleri ayrı bile heyecanla geçiyor. Çocuklarımın doğmasını temsilen ve büyümesini kutlamak mahiyetinde.

Tabi seneden seneye değil, günden güne büyüyorlar. Bakıyorum bir sabah sanki biri daha uzun. Bir gün dinliyorum sanki karşımda kocaman bir insan konuşuyor. Son zamanlarda çok oluyor bunlar. Ki ben hergün onlarla evdeyim.

Onların bana (bize) yeni yıl hediyesi de bu olsa gerek. Olgunlaşan ve anlaşan iki kardeş oldular. İki başlarına birşeyler yapmaya karar veriyorlar. Kendi başlarına gidiyorlar, yarım saat, bir saat sesleri çıkmıyo hiç. Arada gidip dinliyoruz, seyrediyoruz. O kadar tatlı tatlı konuşarak oynuyorlar ki. Yakalayıp ikisini de ezene kadar göğsümde sıkıştırasım geliyor ama rahat bırakıyorum, kendi hallerinde.

Kıpırcan Kımılnaz’a yardım ediyor, kitap okuyor, birşeyler gösteriyor ve öğretiyor. Arada ayarı kaçıyor ama bakıyorum sonradan “Kımılnaz’cım öpiym geçsin, oldu mu?” diye gönlünü almaya çalışıyor. Sonra beraber çete olup muzurluk yapıyorlar. O yüzden sessiz oldukları anda da rahatlayıp tamamen başıboş bırakamıyoruz, tek göz, tek kulak (veya monitör) muhakkak onların üstünde oluyor.

Kımılnaz desen başka bir alem, yetişkin insan gibi konuşuyor. İstekleri ve tercihleri var, bunları çok net bir dille bize ifade ediyor. Birşey istediğinde bulamazsak veya istediği gibi yapamazsak, “Bir saniye, ben göstereyim” diye geliyor. “Herşeyi ben yapacağım” dönemi ve harika bir dönem.

Herkes 2009 bitsin, 2010 gelsin biran evvel diyor ama ben birşeylerin daha iyi olması için devamlı vaktin geçmesini, bir sonraki haftabaşı, ay başı olmasını veya yılbaşı olmasını iple çekmiyorum. Bu geçen vakit bir daha gelmiyor. Bu güzelliklere sarılıp böyle uzun uzun oturmak, yavaş yavaş tadına varmak, içime damla damla akıtmak, sanki ciğerlerimin tamamını dolduruncaya kadar derin bir nefes çekmişçesine içime çekmek, hücrelerime kadar sindirmek istiyorum. İkinci çocuktan sonra vakit o kadar hızla akar geçer oldu ki, hepten elimden kayıp gitsin, hadi bir sonraki ne ise oraya koşmak istemiyorum.

Ve de açıkçası şu anda evde öyle güzel bir tatil havası var ki, yeni yıla girip, haftasonunu harcayıp Ocak 4 gelsin de birimiz okula, öbürlerimiz işe gidelim diye acele etmek istemiyorum.

Güzel olacaksa birşeyler, bugün daha güzel olsun. Bol para gelecekse senenin en son günü gelsin. Değil mi? Savaşlar duracaksa, insanlar bir canın kıymetini idrak edecekse, herşey para ve hırs olmaktan çıkıp, insanlar birbirlerini ve kendilerini mutlu etmek için çalışacaklar ve kendilerini mutlu edecek iş bulacaklarsa bugün olsun bütün bunlar. Spora ve sağlıklı yemeye başlayacaksak, aburcuburu keseceksek bugün başlayalım. Ben tembellik edip de koca sene ele almadığım projelerimi bugün tekrar çıkarıp, gözden geçireyim. Yapılacaklar listemi güncelleyeyim hemen işe koyulayım. 2010 u niye bekleyelim, 2011 veya 2012 yi (!!!!). 2009 da olsun bunlar. 2009 bitmesin de kullanılmamış fırsatlar için bir şans daha verilsin. 2009’da.

Evet benim de kendim için, çocuklarım ve ailem için, sevdiklerim ve arkadaşlarım için çok güzel dileklerim var ama bunları yarına bırakmak istemiyorum. Vakit böyle çabuk geçsin hiç istemiyorum.

Hepinize çok güzel, kesinlikle sağlık dolu, mutluluk, birlik ve beraberlik dolu, gönlünüzde ne varsa herşeyi gerçekleştirme azmi ve gücü ile dolu bir 31 Aralık 2009 diliyorum.

2010 a gelince….

Onun da her günü bugünden daha iyi geçsin inşallah!

Foto: Chicago Botanic Garden, Wonderland Express


Etiketler: ,
Kategoriler: Aklımdan Geçenler

«       |       »




"2009 dan 2010 a" için 12 Yorum yapılmış.

  1. banu says:

    Senin, eşinin, çocuklarının ve tüm ailenin yeni yılını kutlarız…
    tüm dileklerine katılıyorum. Biraz daha yavaş, biraz daha sakin bir yıl olsun 2010 !

  2. ... HiLâL ... says:

    keyif dolu bir yıl diliyorum:)

  3. nükhet says:

    sağlıklı,huzurlu ve bol kazançlı bir yıl dileği ile…

  4. MARİFETLİ PERİ says:

    Mutlu yıllar…

  5. Anne İş'te says:

    Sevgili Burcu;
    tüm dileklerine katılıyorum ve sana çocukların,eşin ve sevdiklerinle güzel bir yıl diliyorum.

    Bu vesile ile birkez daha söylemeliyim ki annem den sonra en çok senden istifade ettim 21 aylık annelik maceramda.Katkıların ve paylaşmaktaki cömertliğin için de teşekkür ederim.

  6. gezicini says:

    nice nice sağlıklı, mutlu yıllara! çocuklarla birlikte, herşey gönlünüzce olsun!
    sevgiler
    gorki

  7. Ayşenur says:

    2010'un her gününü dolu dolu geçirmenizi dilerim, enerjiniz, azminiz hiç eksilmesin.
    İyi ki varsınız, iyi ki paylaşıyorsunuz…
    Sevgiler :)))

  8. our twins of NY says:

    Yine cok keyifli bir posttu…
    En can alici yeri ise (bana gore) "bu gecen vakit bir daha geri gelmiyor." Gercektende oyle…
    Sana ve ailene iyi yillar diliyorum…

  9. lavantalimon says:

    Her anın tadını çıkarma gerek bri anda geçiyor anlamıyorsun.
    annene sorsan sen de annen için öylesindir belki hala seni nasıl kucağında zıpalttığını hatırlıyordur ben öyleyim çünkü:)
    hala rüyamda çocukların küçüklüklerini görüyorum kızım "anne yeter artık bir deşimdiki halimizi gör diyor çabuk geçen zamanlar özleniyor demek
    çok sevgiler

    MUTLU YILLAR:)

  10. yapıncak says:

    Ne güzel yazmışsın. Her dileğimizi patır patır gerçekleştirebildiğimiz, enerji dolu, üretkenlik, yaratıcılık dolu bir yıl olsun bu yıl. Hadi bakalım, sağlıkla, mutlu yıllar!

  11. LaTiFe says:

    Çok güzel bir yazı olmuş. İnsan çocuğu olduğunda daha iyi anlıyor zamanın ne çabuk akıp gittiğini. Ben de bazen bebeğim kucağımdayken, onu öpüp koklarken zamanın durmasını istiyorum. O an hiç bitmesin istiyorum. Hatta bazen Groundhog day filmindeki gibi hep aynı günü tekrarlayıp durmak istiyorum 🙂
    Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir yıl olsun 2010. Sevgiler…

  12. Güneşligünler says:

    Çok güzel, çok anlamlı bir yazı olmuş. Hakikaten de dilekleri hep geleceğe endekslemek yerine bugünün kıymetini bilerek yarınlara öyle bakmak çok daha huzu verici ve anlamlı bana göre de. Bütün zamanlar sizin için huzur, barış,sağlık ve mutluluk dolu olsun. 🙂

Bir Yorum Yazın

designed by GeCe for personal use of Pratik Anne