Evi takip etmek için güvenlik kamerası

Aug 02, 2009 - 6 Yorum


Bakıcı problemimizi yazmıştım. Böyle bir problemimiz olduğunu farketmemiz, iş seyahatim sırasında çocukları görmem için evde bulunan kamerayı takip etmemizle başladı. Normalde bakıcı bizdeyken ben de evde çalıştığım için, evde kamera olmasına rağmen bakmak aklımıza gelmemişti. Bu kameraları hem Türkiye’deki anneanne ve babaanne torunlarını seyretsin, hem de ben iş seyahatindeyken çocukları görelim diye aldık.

Bizdeki kamera(lar) Panasonic BL-C131A Network Camera Wireless 802.11 marka. İki adet var. Kameralar orta boy ve ortalıkta duruyor. Şimdiye kadar – son işten çıkardığımız dahil – tüm bakıcılarımıza kameranın varlığını ve onları izlediğimizi haber verdik. Zaten ortalıkta durduğu için saklamaya da gerek yok. Aslında bakıcılara karşı – şimdiye kadar – şüpheyle yaklaşmadığımız için bizim amacımız hakikaten sadece çocukları görmek ve seyretmekti.

Kameranın güzel yanı evdeki bilgisayardan bağımsız olması. Tek başına kablosuz internete bağlanıyor. Bilgisayarınıza veya modeme bağlı değil. Bilgisayarınızın açık olması gerekmiyor. Aldığınızda Panasonic’in sitesinden bir sayfanız oluyor. İstediğiniz herhangi bir yerden, herhangi bir bilgisayardan girip seyredebiliyorsunuz.

Admin olarak giriş yapınca uzaktan, sanal olarak açıp kapama imkanınız mevcut. Bu şifre sadece size ait. Yani bakıcı seyretme olasılığınızı bilse bile ona bağımlı kalmadan açıp kapatıp istediğiniz zaman seyredebiliyorsunuz. Bizden başkaları ise (anneanne ve babaanneler), biz ne zaman açarsak onlara haber verdiğimizde seyredebiliyorlar. Onların girişleri de şifreli. Yani sarı çizmeli mehmet ağa bir şekilde kameranın websayfasını bilse veya bulsa bile zırt diye giremiyor ve girdiğinde siz (admin) açmamışsaniz göremiyor çünkü açma kapama hakkı yok. Yine de kamerayı olur olmaz açık unutmamak lazım.

Kamera görüntü olarak 180 derece yatay ve oldukça geniş dikey açıya sahip. Görüntülemek için girdiğiniz pencereden kameranın yönünü değiştirebiliyorsunuz. Kameranın kendisi değil de tabi içindeki ufacık mercek gözü hareket ediyor. Ama hangi odaya koymuşsanız sadece o odayı takip edebiliyorsunuz.

Kamerayı sadece seyir için kullanmak dışında kayıt için de kulanabilirsiniz. Kamera görüntüleri devamlı video halinde kaydetmiyor ama snapshot alabiliyorsunuz. Siz evde yokken evdeki hareketleri takip etmek için, harekete duyarlı ayara getirebiliyorsunuz. Bu durumda herşeyi kaydetmiyor ama hareketsizlikte olağan dışı hareket olduğunda çalışmaya başlayıp kayda geçiyor ve server’a kayıt yapıyor.

Kamera çok ucuz değil ama çok işe yarıyor. İnternete kablosuz bağlanmasına rağmen güç kablosunu prize takıp çalıştırmak gerekiyor. Bu kablo oldukça uzun ama takılmamak için iyi ayarlamak lazım.


Etiketler: , ,
Kategoriler: Annelik

«       |       »




"Evi takip etmek için güvenlik kamerası" için 6 Yorum yapılmış.

  1. Canfeza says:

    Gayet güzel fonksiyonlu bir cihaz. Kayınvalidemlerdeki hırsızlık olayından sonra, insan evimin ve çocuğumun güvenliği için ne gibi tedbirler alabilirim diye yapmadan edemiyor.

  2. Damla says:

    Kamera kesinlikle çok yararlı, bir sorun olmasa bile, bir hatırlatıcı olması açısından, haberli olarak yerleştirilmesi özellikle yararlı.

    Biz 4 dome kamera ve bir dvr kart'tan (evde boşta atıl bir PC vardı) oluşan bir set kurmuştuk. Kurarken çok zorlandık, kullanımının da pek pratik olduğunu söyleyemeyeceğim. Yine de çok işe yaradı. Bu kameraların ne kadar pahalı olduklarını bilmiyorum ama ben sonradan keşke dvr kart yerine dvr kayıt cihazı alsaydım diye düşünmüştüm. İnternete açmamıştık. Arada, yedirişine, uyutuşuna bakmak için hızlı çekimde izliyorduk. Bazen de bakıcımız, bugün şu saatte çok komik bir şey yaptı, söyledi diyordu, biz de o saati bulup izleyip eğleniyorduk 🙂

    Yeni eve kurma fırsatı olmadı henüz ama en azından birini kapı girişine kurmayı düşünüyorum.

  3. nln says:

    Merhaba; bende evime kamera sistemi kurmak istiyorum. Acaba bir güvenlik şirketiyle mi kurdunuz yoksa bu kameralardan kaç tane istiyorsanız alıp kendiniz mi kurdunuz. Yardımcı olursanız sevinirim.

    • meyeturkiye says:

      Merhaba ;
      İstekleriniz doğrultusunda güvenlik kamera ve alarm sistemlerine dair sizlere her türlü hizmet ve desteği vermekten mutluluk duyacağiz…MEyeTurkiye

  4. gulnur says:

    Merhaba,

    Önümüzdeki ay biz de bakıcı çalıştırmaya başlayacağız. Eve kamera sistemi kurmak istiyoruz fakat bunu bakıcıya söyleyip söylememek konusunda kararsızım. Ayrıca yeni sistem görünmeyen kameralar hakkında bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler…

  5. Emine says:

    Merhaba,
    Bende bu kameradan almayi dusunuyorum da statik ip satin almaniz gerektimi merak ettim. Birde parasonic sitesinde yeriniz olduguna gore kamera ucreti disinda panasonice yillik bir ucret oduyormusunuz

Bir Yorum Yazın